Kettler Tour 400 Ergometer Hometrainer - Gratis trainingsschema

999,-
De beste prijs bij Betersport.nl


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Zwart

Over Kettler Tour 400 Ergometer Hometrainer - Gratis trainingsschema

De Kettler Tour 400 is een goede hometrainer voor de fanatieke thuissporter die op zoek is naar een stapje extra. Deze Tour 400 ergometer is ontworpen voor mensen die aan de slag willen gaan met conditie opbouwen, graag in beweging willen blijven of willen revalideren. Een perfect model om thuis intensief te gebruiken met het hele gezin.
COMFORT De Kettler Tour 400 is zeer eenvoudig in gebruik. Door de lage instap is deze ergometer niet alleen geschikt voor thuissporten, maar ook voor revalidatie. Ook de trainingscomputer van deze hometrainer is eenvoudig te bedienen. Het zadel van de Tour 400 is zowel horizontaal als verticaal te verstellen, zodat je altijd een goede houding aanneemt. Dit geldt ook voor de handvaten aan het stuur, deze zijn namelijk eenvoudig horizontaal te verstellen. Het vliegwiel heeft een gewicht van 8 kg, wat zorgt voor een soepele trapbeweging. Danzij het eigen gewicht van 36 kg zal de hometrainer stabiel op zijn plek blijven staan. De hometrainer is voorzien van een bidonhouder en tablethouder.
WEERSTAND De Kettler hometrainer is voorzien van een elektromagnetisch remsysteem. Bij een hometrainer met een elektromagneetrem wordt de weerstand aangepast door meer of minder stroom door de magneten te laten gaan. Deze spanning bepaalt de weerstand. Hierdoor is de weerstand van de hometrainer zeer nauwkeurig in te stellen en ben je zeker van dat je telkens op dezelfde weerstand traint. Ook is de weerstand in veel meer niveaus in te stellen dan bij hometrainers zonder EMS-weerstand. De Kettler Tour 400 heeft 46 weerstandniveaus.
DISPLAY & TRAININGSOPTIES De Kettler Tour 400 is voorzien van een LCD-display met 10 voorgeprogrammeerde trainingen. Op het display lees je de relevante trainingsgegevens af, zoals:

  • Wattage
  • Trainingstijd
  • Afgelegde afstand
  • Calorieverbruik
  • Snelheid
  • RPM (Rotaties per minuut
  • Hartslag
Een indicatie van de hartslag wordt gemeten via de handsensoren aan het stuur. Voor een nauwkeurige hartslagmeting kun je gebruik maken van een hartslagmeter (optioneel aan te schaffen). Wil je gebruik maken van je tablet? Dan kun je eenvoudig je tablet in de tablethouder plaatsen en jouw favoriete serie kijken tijdens het trainen. Ook zijn er mogelijkheden om je tablet door middel van bluetooth te verbinden aan je Kettler hometrainer.
TOUR 300 OF TOUR 400 De Kettler Tour 300 en Tour 400 zien er vrijwel hetzelfde uit. Het verschil tussen deze twee modellen is dat de Tour 400 voorzien is van een elektromagneetrem. Dit houdt dus in dat er zeer nauwkeurig getraind kan worden. Ook is de Tour 300 voorzien van meer weerstandsniveaus. Tevens is een EMS-remsysteem vrijwel geruisloos en minder gevoelig voor slijtage doordat de magneten van een elektromagneetrem niet zelf bewegen.
CONCLUSIE Ben je op zoek naar een ergometer die genoeg comfort biedt en nauwkeurig je trainingswaardes bijhoudt? Dan is de Kettler Tour 400 een goede keuze! Door de lage instap is de Kettler Tour 400 een uitstekend model voor een brede doelgroep. De elektromagneetrem zorgt ervoor dat de weerstand in kleine stapjes te verhogen of verlagen is en je dus zeer nauwkeurig kunt trainen.