Nova Vitae Nova Vitae Taurine 1000 Mg (120tb)

39,95 31,96
2 Prijzen, De beste prijs bij Koopjesdrogisterij.nl


Merk:
Categorieën:

1 tot 3 werkdagen
Retour Binnen 14 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Nova Vitae Nova Vitae Taurine 1000 Mg (120tb)

Toepassing van Nova Vitae Taurine 1000 mg:
Deze stof is een zwavelhoudende aminozuur-achtige stof die een groot aantal functies vervult in het handhaven van de gezondheid.
Het is een stofwisselingsproduct van de zwavelhoudende aminozuren cysteïne en methionine.
Hoewel het vaak bij de categorie aminozuren wordt gerekend, is het eigenlijk geen echt aminozuur, omdat het op de plaats van de carboxylgroep een sulfonzuurgroep bevat en daardoor niet ingebouwd kan worden in eiwitstructuren. Deze stof werd lange tijd beschouwd als niet-essentieel omdat het in de lever kan worden aangemaakt uit de aminozuren methionine en cysteïne via drie mogelijke syntheseroutes die allen vitamine B6 nodig hebben.
Echter, de laatste jaren wordt duidelijk dat er wel degelijk omstandigheden bestaan waarin taurine voor de mens essentieel is. In vergelijking met andere zoogdieren hebben mensen een relatief lage activiteit van het enzym dat een cruciale omzettingsstap verzorgt in de synthese van taurine.
Mogelijk impliceert dit een bij mensen beperkte capaciteit om zelf deze stof te synthetiseren.
Bij stress of ziekte of bij jonge kinderen kan de synthese te weinig zijn om in de eigen behoefte te voorzien.
De synthesecapaciteit van l-taurine verschilt ook tussen mannen en vrouwen, omdat het hormoon oestradiol de synthese van taurine in de lever remt.
Bij dieren blijken vrouwtjes lagere concentraties te hebben van cruciale enzymen in de taurinesynthese.
Tevens zijn bij hen de gevolgen van taurinedeficiëntie groter. In het lichaam worden de hoogste concentraties van deze stof aangetroffen in immuuncellen (neutrofiele granulocyten) en in de retina.
De grootste lichaamsvoorraden bevinden zich in de skeletspieren en de hartspier. Samenstelling van Nova Vitae Taurine 1000 mg:
Elke tablet bevat:
Taurine 1000 mg Ingrediënten van Nova Vitae Taurine 1000 mg:
Aminozuur (taurine), microkristallijne cellulose (vulstof), magnesiumstearaat (smeermiddel), siliciumdioxide (antiklontermiddel). Dit product bevat geen andere dan bovengenoemde ingrediënten. Gebruik van Nova Vitae Taurine 1000 mg:
Volwassenen nemen als voedingssupplement dagelijks 1 tot 2 tabletten bij voorkeur bij de maaltijd met wat water in tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.
Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn erg belangrijk. Een supplement van Nova Vitae is daarom geen vervanging van een gevarieerde voeding of een evenwichtige levensstijl maar kan wel een goede aanvulling zijn.