Vechtsport wordt steeds populairder

Vechtsport wordt steeds populairder

Vechtsporten zijn steeds populairder aan het worden en dat is niet voor niets. Er is steeds meer aandacht voor op tv en internet en daarnaast zijn er steeds meer bekende vechters. Een andere rede dat vechtsport zo populair is geworden, is dat er meer evenementen worden georganiseert en je er daardoor ook meer van mee krijgt. Hierdoor groeit de sport de laatste jaren heel erg hard. Vandaag de dag is er een verbazingwekkend aantal vechtsporten dat door mensen wordt beoeftend. Hier gaan we in dit artikel wat meer uitleg over geven, wat zijn de verschillen en de overeenkomsten van de verschillende sporten binnen het vechtsporten.

Wat al deze sporten gemeen hebben, is dat je over een goede conditie moet beschikken en je een gezonde levensstijl moet hanteren om fit en sterk in de ring moet kunnen staan. Alle vechtsporten letten dus op hun voeding en trainen daarnaast erg veel.

Karate

Karate lijkt qua bewgingen het meest op tae kwon do, ze hebben een soortgelijke manier van slagen, schoppen, blokken en stoten. Beide hebben dan ook invloed op elkaar uitgeofend tijdens de sportontwikkeling. Deze twee sporten lijken dus veel op elkaar, het enige grote verschil tussen karate en tae kwon do is dat er meer nadruk op schoppen ligt bij Tae Kwon Do, vergeleken met karate.

Judo

De vechtsport judo is afgeleid van de andere vechtsport jiujitsu. De grootste en dodelijkste technieken werden uit het regelement gehaald en er bleef een nieuwe sport over, genaamd judo. Judo betekent dan ook de zachte weg, judo is dan ook een verfijnde vechtstijl met veel worpen en grondwerk. Judo is een erg populaire sport.

Kickboxen

Kickboxen is een vechtsport waarbij je zowel mag slaan als schoppen. Oorspronkelijk is kickboxen afkomstig uit Japan, maar in de Verenigde staten heeft de sport zich meer ontwikkeld. Wanneer je kickboxen beoefend combineer je trappen uit sporten zoals karate en tae kwon do met het stoten en slaan afkomstig van het bekende boxen. Kickboxen is erg populair op dit moment en er zijn ook regelmatig wedstrijden en gala’s wereldwijd georganiseerd. Hierdoor krijgt de sport steeds meer aandacht en worden er steeds meer mensen bekend en die sport wereld. Steeds meer grote vechters trainen in Nederland en wonen hier dan ook vaak. Zij hebben verschillende trainingsschema’s en fitness schema’s waardoor ze sterk en fit blijven en ze zichzelf contstant uitdagen.

Oorspronkelijk is kickboxen afkomstig uit Japan, maar in de Verenigde staten heeft de sport zich meer ontwikkeld. 

Kickboxartikelen vind je op Devechtsportwinkel.nl

Voordelen en nadelen van vechtsport

Vechtsporten beoefenen hebben voordelen en nadelen. Voordelen zijn dat men agressie kan leren reguleren. Daarnaast zijn de meeste vechtsporten gebasseerd op de oosterse oorsprong van vechtsporten, hierin staan zelfvertrouwen, respect en zelfbeheersing centraal. Toch zien we nog te vaak dat mensen die vechtsporten beoefenen er misbtuik van maken, door dit tegen andere mensne te gebruiken. Dit is absoluut verboden binnen de vechtsportgemeenschap, maar het gebeurt helaas toch vaak. Er is hierdoor vaak een negatieve beeldvorming over vechtsport ontstaan. Door de verschillende geweldsincidenten, gala´s en banden met de georganiseerde criminaliteit. Toch is de vechtsportwereld nu bezig met een goede positieve comeback. Hierdoor krijgen mensen een beter beeld van wat vechtsport precies inhoudt en dat het daadwerkellijk een knappe sportprestatie is. Dit komt onder andere doordat er een stuk meer (positieve) media aandacht voor is.